Watch Dogs, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!
Watch Dogs biedt een origineel concept waarbij hacken leuk en eenvoudig is. Helaas kent het spel technische mankementen.
Watch Dogs verscheen in de lente van 2014 voor alle consoles, behalve de reeds aangekondigde Wii U-versie, daar ontbrak elk spoor van. Rond die periode hadden zowat alle third-party ontwikkelaars de stekker uit de Wii U getrokken, waardoor velen dachten dat ook Ubisoft deze trend zou volgen en bijgevolg het spel besloot te cancellen. Niets bleek minder waar. Met een vertraging van een half jaar kwamen ze bij Ubisoft hun belofte na en verscheen Watch Dogs in november 2014 op de Wii U. De vraag blijft of het spel het ook waard is, of hadden ze beter de moeite bespaard?
Wraak zal zoet zijn In Watch Dogs speel je als meesterhacker Aiden Pearce. Door een mislukte overval is zijn jongere nichtje om het leven gekomen. Dit kan Aiden niet verkroppen, waardoor hij koste wat kost wraak wilt nemen op de daders. Dit is het startschot van een helse zoektocht doorheen Chicago. Hoewel het vijfdelige scenario op papier spannend en aangrijpend klinkt, is de plot van het verhaal vrij voorspelbaar en wordt het op een stuntelige manier overgebracht.
De macht van de smartphone Hoewel Aiden beschikt over het nodige arsenaal, is verrassend genoeg een smartphone zijn belangrijkste wapen. Alles in Chicago is gekoppeld aan het besturingssysteem ctOS, wat hacken een koud kunstje maakt. Met één simpele druk op de Y-knop kun je oneindig veel dingen hacken (zie kader). Het hacken is op z'n minst origineel te noemen, werkt vlot en geeft je een extra reden om op eigen voetje te experimenteren in Chicago. De stad voelt bovendien levendig aan en zit boordevol burgers en voertuigen. Het spijtige is wel dat deze voertuigen niet prettig zijn om te besturen. Auto's en motors voelen erg lomp en onrealistisch aan.
In de unieke online-modus kan een andere speler uit het niets jouw wereld komen binnendringen om je te hacken, of andersom!
Staar je niet blind op de mooie graphics, de game ziet er op de Wii U stukken minder mooi uit!
Watch Dogs for Wii U Tot nu toe is al het bovenstaande gelijk voor alle consoles. De Wii U-versie onderscheidt zich door op de GamePad de kaart van Chicago weer te geven, maar doet verder niets wereldschokkends. Erger is dat de frame rate niet lekker loopt op de Wii U, en ook op grafisch gebied weet Watch Dogs geen sterke prestatie neer te zetten, wat vooral te wijten is aan lage textures. Dit alles maakt dat de Wii U-versie van Watch Dogs zeker niet de beste is, maar het blijft al bij al een prima game! Conclusie Watch Dogs - Nintendo Wii U Review